Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Tasarım

Ürün Tasarım Rönesansına Dahil Edilecek 9 CAD Teknolojisi

Şu anda ürün tasarımında bir rönesans yaşanıyor. Yeni teknolojiler, tasarımların nasıl oluşturulduğundan, nasıl incelendiğine ve hatta modellerin nasıl doğrulandığına kadar ürün geliştirme sürecinin her adımında devrim yaratıyor.

Ürün geliştiricisi olmak için bundan daha heyecan verici bir zaman olmamıştı, ancak CAD sisteminizin değişikliklere ayak uydurması çok önemlidir. Aksi takdirde kendinizi ve şirketinizi geride kalma riskiyle karşı karşıya bırakırsınız. Aşağıda, piyasada bir adım önde olmak için bilmeniz gereken dokuz CAD teknolojisi bulunmaktadır.

1. Üretken Tasarım

Yapay zekâ odaklı üretken tasarım, kuruluşunuzun dijital dönüşümünde etkili olabilir. Üretken tasarım, malzemeler ve üretim süreçleri de dahil olmak üzere verilen spesifikasyonları karşılayan modelleri otomatik olarak oluşturur ve bunları belirtilen hedeflere göre optimize eder. Bulut bilişimin gücünü kullanarak, tümü verilen gereksinimleri karşılayan birden fazla çözümü aynı anda üretir.

Üretken tasarım imkânsız tasarımları mümkün kılan bu yapay zeka teknolojisi, önemli ölçüde daha az zaman harcayarak ve insan önyargısını azaltırken mühendislerin çalışmalarına çok fazla değer katabilir. Teknoloji, önceki tasarımlara veya kişisel tercihlere dayalı varsayımlar gibi insan önyargıları ve sınırlamaları tarafından sınırlandırılmadığından, mühendislerin onsuz yaratamayacakları tasarımlar üretmelerine olanak tanır. Tasarımcılar üretken tasarım aracına sahip oldukları kriterleri veriyor ve bu, bir insanın büyük olasılıkla bulamayacağı benzersiz bir tasarım sunar.

2. Simülasyon

Geleneksel olarak, mühendisler işlerinde tasarım kararlarını uygulamayı tamamladıktan sonra bu tasarımları incelenmek üzere analiz mühendislerine gönderirler. Birkaç gün veya birkaç hafta sonra analiz mühendisleri simülasyon sonuçlarını mühendislere gönderirler, mühendisler de modelde değişiklikler yapar ve modeli tekrar analiz mühendislerine geri gönderir. Bu döngü, tasarım tamamlanana kadar gerektiği kadar tekrarlanır.

Gerçek zamanlı simülasyon ile termal, yapısal ve modal analiz araçları doğrudan CAD ortamında kullanılabilir. Mühendisler için özel olarak tasarlanmış olup kullanımı kolaydır, böylece tasarımlarını geliştirmek için simülasyonu kullanabilirler. Bu, tasarım mühendislerinin daha yenilikçi fikirleri deneyebileceği ve sonuçları günler yerine saniyeler içinde görebileceği anlamına gelir.

3. Eklemeli İmalat

CAD tarafındaki son gelişmeler, katmanlı üretim için tasarım yapılmasına yardımcı oluyor. Başarılı bir fiziksel ürün sağlamak için CAD yazılımı satıcıları popüler platformlarla iş birliği yapar. Ara adımlar olmadan doğrudan tasarımdan baskıya geçebilirsiniz.

Eklemeli üretime yönelik en yeni araçlar, baskı alanındaki düzeneklerin yerleşimini optimize etmeye yardımcı olabilir. Bu araçlar, kontrol modellerinin optimize edilmesine, doğrulanmasına ve yazdırılmasına yardımcı olur. Ancak en heyecan verici kısım, eklemeli imalatın geleneksel imalat yöntemleriyle sınırlandırılmaması nedeniyle, asla hayal edemeyeceğiniz tasarımlardan parçalar basabilmesidir. Örneğin katı yerine kafes kullanarak ağırlık ve malzeme maliyetlerinden tasarruf edebilirsiniz. Simülasyon sonuçlarına göre kafes yapısını bile ayarlayabilirsiniz.

4. Artırılmış Gerçeklik

Artırılmış gerçeklik (AR) sayesinde 3B modeller, gerçek dünya sahnelerine geniş ölçekte yerleştirilebilecek deneyimlere dönüşür. AR, mühendislere tasarım bilgilerini paylaşmanın ve iş arkadaşları, tedarikçiler, müşteriler ve üretim ortaklarıyla güvenli bir şekilde iş birliği yapmanın etkili yollarını sunar.

Günümüzün CAD yazılımı, 3B modellerinizden AR deneyimlerini saniyeler içinde oluşturarak yineleme maliyetlerini ve zaman alan fiziksel prototipleri önleyebilir. Ayrıca bulutta güvenli olduğu için AR, fikri mülkiyetinizi açığa çıkarmadan çalışmanızı gösterebilir. Alıcılar AR modellerinizi tek bir düğmeyi tıklatarak başlatabilir, bu da iş birliğini artırır ve potansiyel üretim sorunlarını daha erken tespit etmeyi kolaylaştırır.

5. Model Tabanlı Tanım

Modeller değiştikçe eski çizimler geçerliliğini yitirir. Birçok mühendis toleransları, malzemeleri ve diğer önemli verileri farklı şekilde iletir. Model tabanlı tanımlamanın (MBD) devreye girdiği yer burasıdır. Tasarımcıların, daha önce 2B çizimlerde ifade edilen ayrıntılı açıklamaları 3B modellere eklemesine olanak tanır ve dijital dosyaya erişimi olan herkes en güncel revizyona erişebilir. Bu tek gerçek kaynağı, kuruluş genelinde dijital dönüşümün temelini oluşturur.

CAD sisteminin bir parçası olarak MBD, tasarımcıların ürün üretim bilgileri (PMI) ve geometrik boyutlar ve tolerans (GD&T) eklemelerine yardımcı olur. En önemlisi, daha yeni MBD teknolojileri bu verilerin en son ASME ve ISO teknik standartlarına uygun olmasını sağlar.

6. Ürün Veri Yönetimi

Windchill gibi ürün veri yönetimi (PDM) ve ürün yaşam döngüsü yönetimi (PLM) çözümleri, şirketlerin çoklu CAD ve ürün verilerini yönetmesine, paylaşmasına ve incelemesine yardımcı olur. PLM çözümleri, özel iş birliği alanlarıyla bir işletme içinde, tedarikçilerle ve dış ortaklarla daha iyi iş birliğine olanak tanır.

PDM ve PLM, ürün ağacının dijital olarak tüm ürün verilerinin evrensel, birleştirilmiş görünümüne dönüştürülmesini sağlar. Bu, sürekli bir dijital iş parçacığı oluşturur; mühendislikten yukarı ve aşağı doğru uzanan kusursuz bir veri akışı anlamına gelir.

7. Büyük Montajlar ve Eşzamanlı Mühendislik

Yakın zamanda füzyon ateşlemesi üreten devasa makine gibi büyük düzeneklerin çalışması yüz binlerce parçayı gerektirebilir. Bu parçaların tasarım değişikliklerine veya bakımına ayak uydurmak son derece zor olabilir.

Creo gibi CAD sistemleri artık alt montajları ve eldeki işi ilgilendirmeyen parçaları basitleştiren zarflama ve daraltma yöntemleri sunuyor. Tasarımcılar ayrıca parçaları hafifleterek yükü ve tepkiyi de azaltabilir. Her iki işlevsellik de mühendislerin beklemeye daha az zaman ayırmasına ve işlerine odaklanmaya daha fazla zaman ayırmasına olanak tanır.

Creo ayrıca yukarıdan aşağıya tasarımı ve eşzamanlı mühendisliği desteklemek için iskelet modeller ve veri paylaşımı gibi gelişmiş montaj yeteneklerini de içerir. Ana tasarım değiştiğinde, alt montajlar da güncellenir. Bu CAD yeteneklerine sahip ekipler, bir montaj üzerinde paralel olarak tasarım yapabilir, bu da üretkenliği artırır ve pazara sunma süresini büyük ölçüde azaltır.

8. Entegre CAD, CAE ve CAM

CAD uygulamaları artık bilgisayar destekli tasarım (CAD), bilgisayar destekli mühendislik (CAE) ve bilgisayar destekli üretim (CAM) için yerel olarak entegre modüller içerebiliyor; verilerin yeniden oluşturulmasına veya yeniden çevrilmesine gerek yok. Creo gibi CAD yazılımları, tasarım mühendislerinin ihtiyaç duyduğu diğer tüm araçlarla ve eklentilerle sorunsuz bir şekilde çalışır. Her şey, tüm tasarım ortamı boyunca tek bir dijital iş parçacığı olarak entegre edilmiştir.

Creo, hem eklemeli hem de talaşlı imalat için güçlü, entegre üretim yeteneklerine sahiptir. Modelleriniz 5 eksenli frezeleme, tornalama, tel erozyon, sac kesme veya progresif kalıpları içerebilir. Creo, tasarımlarınızı gerçeğe dönüştürmenize yardımcı olmak için bu işlemleri kolayca gerçekleştirebilir.

9. Kesintisiz Çoklu CAD Ortamı

Sizin bir CAD sistemi kullanmanız, paydaşlarınızın ve müşterilerinizin onu kullandığı anlamına gelmez. Tasarım mühendisleri yerel olmayan CAD dosyalarıyla düzenli olarak karşılaşır bu işin yalnızca bir parçasıdır.

İyi haber şu ki, son gelişmeler farklı formattaki dosyaları seçtiğiniz CAD sistemine entegre etmenin yükünü hafifletiyor. Creo’nun Unite teknolojisi gibi ilerlemeler, diğer formatlardaki CAD dosyalarının içe aktarılmasını, açılmasını, onarılmasını, güncellenmesini ve kaydedilmesini sorunsuz hale getirir. Kullanmak için bu sistemlerin lisanslarına bile ihtiyacınız yok.

Bu işlevsellik, şirketlerin tek bir CAD çözümünde kolayca birleştirmesine, maliyetten ve eğitim süresinden tasarruf etmesine olanak tanır. Dosya formatı ne olursa olsun tedarikçilerle, iş ortaklarıyla ve hatta diğer ekiplerle iş birliği artık kolaylıkla gerçekleştirilebilir.